Klubbmästerskap

Idag var det då KM och förutom Zetra fick jag starta en kompis ponny då han var skadad.
Palle:
70 cm: Han var superfin hela banan och sen på näst sista omhoppningen la jag fram handen lite för mycket och släppte benen så jag fick ett stopp. Men han var toppenfin och vi kom runt med ett stopp i omhoppningen, alltså 4 fel.
80 cm: Han var precis lika fin här och nu gjorde jag inte misstaget inte jag hade kvar handen och la till lite mer ben och han var jättesnäll och ställde upp. Vi vann faktiskt som enda dubbelnolla! Wiiihoo!
Zetra:
90 cm: Blev jättestressigt på framhoppningen så jag trodde att han skulle vara jättestressad när jag kom in men han var cool lugn. Och en så lugn och cool runda har jag nog aldrig ridit på honom. Även fast han självklart var lite stark så var han ändå så pass lugn att jag kunde lätta mot alla hinder. Var dubbelnolla (jääääättelånga vägar), men jag var den ända dubbelnollan så vi vann KM för privathästar! Wiiihoo!
100 cm: Han var lika fin här med. Dock blev han lite för stark på tvåan som var ett räcke och rev den. Men annars var han klockren och det känns verkligen som att det kommer bli bra! Så himla roligt!
Förutom KM så fick Märla och Dino var sitt pass, Märla på utebanan och Dino i ridhuset. Märla var fin fast får fortfarande inte riktigt igenom henne i högersidan. Dino var extremt fin igår, jag som måste skärpa mig och göra rätt bara!
Jag och Zetra

KM

Idag ska jag hoppa KM på Zetra! Kommer bara rida detta som en skolrunda men det ska ändå bli kul att få träna lite mer som en tävling. Nu när jag är ledig i två veckor kommer jag att rida honom varje dag också så jag hoppas verkligen att vi kommer komma mer överrens.
Z och jag på pay and jump i Runsten

Uteritt

Idag blev det uteritt med båda ponnysarna. Fick med mig Emma som är med i US och ändå skulle vara på filmkvällen med mig och de andra. Hon red Dino och jag Märla. De blev en skrittrunda men de fick klättra lite och de tyckte att det var jätteskönt!
Våra sööööta katter!

Filmkväll!

Idag är det filmkväll med barnen i stallet! Så US, som är helt nystartat med mig som ordförande, kommer ha hand om 20 st barn. Dom kommer få rösta om dom vill se Spirit eller Sherdil. Innan det ska hela ungdomssektionen fotas och sen ska korten upp i stallet så alla vet vilka vi är!
Så kan vara därför det blir lite kass uppdatering idag.
Några av sötnosarna som är med i US med mig.

Dagens ridpass!

Merlot:
Först var det Märlas tur och hon var väldigt fin förutom att hon satt fast i högersidan, så jag jobbade väldigt mycket med att försöka få henne mjuk i högersidan och sedan så jobbade jag med galoppen och hon var riktigt fin! Flyttade henne mycket och jobbade mycket med övergångar.
Dino:
Jobbade med att få honom avslappnad och låg i formen. Han var väldigt fin! Fick en väldigt lugn galopp på honom på slutet och jag kände hur han verkligen jobbade med ryggen och var låg och fin i formen.
Min fina ponny!

Hiss!

Hur underbart är det inte att vi har Equipe som vi kan klicka oss in på och sedan klicka på valfri tävling och kunna följa online?
Jag tycker det är underbart att kunna följa tävlingar där mina kompisar är med online, även fast man faktiskt inte är där!
Det gör även att man kan be folk som undrar hur det går för en på tävlingar att de kan följa tävlingen på Equipe.
För nästan alla klubbar har Equipe och jag tycker det är så himla smidigt!

Dagens ridpass!

Idag red jag Dino på utebanan. Han vilade igår så han var skapligt pigg. Men travade och galopperade fram honom ganska länge för att han skulle lugna ner sig. Efter det så jobbade jag mycket med serpentiner och avsaktningar på medellinjen, och det funkar så himla bra på honom! Han blev verkligen jättelugn av det. Sedan jobbade jag lite i galopp också och han var toppenfin. Riktigt nöjd med honom idag.
Märla fick vila idag, imorgon blir det båda hästarna som ska få ett pass på banan.
En väääääldigt gammal bild på mig och Dino!

Bilder från Gotland!

Foto: Martin Svärd
Foto: Ebba Edberg
Foto: Linda Ledin

Sista rycket!

Hejsan alla!
Om ni undrar varför det varit så KASS uppdatering så är det på grund av att skolan bara pågår denna vecka då vår klass ska ut på praktik nästa vecka. Fast eftersom jag redan praktiserat så är jag ledig i två veckor, sen går vi bara 1 vecka innan sommarlovet. Mitt sista sommarlov, känns väldigt konstigt!
Iaf så är hästarna sjukt fina nu. Båda två är toppen i markarbetet och roliga att rida. Mina fiiiina ponnysar!
Hoppas du blev glad nu, Alida! ;)
Merlot, LA Gotland Foto: Martin Svärd

GOTLAND!!!

Merlot:
LB fredag: 0-0 precis utanför placering. Satsade inte så mycket men hon kändes jättefin och fräsh och jag fick in en jättefin känsla!
LB lördag: 0-0 1:A Var en A1:A så när jag gick in i omhoppningen hade jag bestämt mig, jag skulle vinna! Haha, hon var så HIMLA fin och med på noterna och vi vann! Hon var helt fantastisk!
LA söndag: 4 fel Var jättelånga banor så hon var ganska trött men fortfarande lika trött. Hon blev alldeles för lång på 8:an och därför rev hon. Men jag är jättenöjd med henne och hon har varit helt fantastisk hela helgen!
Dino:
LB fredag: 0-0 2:a Satsade inte alls egentligen men han har ju väldigt stor galopp så vi slutade tvåa iaf. Han var vääääldigt stark men väldigt fin!
LB lördag: 0-0 1:A Hade ju precis vunnit med Merlot så egentligen skulle jag bara ta det lugnt i omhoppningen men han var så fin och taggad när jag kom in och jag blev väldigt sugen på en seger till så jag gjorde snäva svängar och hade en vääääldigt bra galopp. Han var kung och vi vann!
LA söndag: 4 fel Ååååh den här rundan var så HIMLA bra! Rev sista hindret på grund av att jag la honom för nära. Satsade inte ens den här klassen och ändå hade jag snabbast 4 fels tid och hade kommit tvåa om jag varit felfri.
Kan BARA skylla på mig de nedslagen de gjort, ponnysarna har varit BÄST!

Gotland!!!

Hej!
Nu var det väldigt länge sedan sist! Men hästarna är väldigt fina just nu.
Tävlade i helgen, båda fick hoppa LB stilhoppning.
Merlot: Delad 1:a Hon var så SJUKT fin! Kom rätt på varje hinder förutom två som jag kom lite för nära på. Men hon var verkligen klockren, lagom taggad med mera. Det negativa med denna rundan var att jag skulle behöva följa med mer med handen i sprången. Fick 52 poäng och det blev en delad vinst.
Dino: Delad 5:a Han var också sjukt fin! Dock var han väldigt pigg, gaaaaaalen på framhoppningen men jag försökte bara göra hans energi till något positivt. Jag hade kunnat göra en mycket bättre runda om han hade varit lite lugnare. Men stildomare gillade Dino mer, att han var väldigt framåt så fick 53 poäng, dock var det mer konkurrens i den här klassen och jag blev delad 5:a. Dino kändes inte lika klockren som Merlot då han sprang på alldeles för mycket men jag är väldigt nöjd med honom ändå då han var väldigt fräsch.
Tyvärr filmade pappa bara Märla så ni får iaf en film på henne!
Idag blir det att packa till Gotland!
Skriver mer ikväll!

RSS 2.0