För kallt...

Idag var det för kallt för att rida så alla tre fick vila... Lite tråkigt då både Dino och Märla fick vila igår också så jag var jätte taggad, men vi får hoppas att det är varmare imorgon! Var btw på en sminkvisning idag och blev sminkad, här är resultatet:

Sommar



Gårdagens ridpass!

Red först Zetra och samtidigt red Monica en av våra nya hästar. Så hon hjälpte mig lite och sedan när jag ridit ett tag bytte vi så jag gick med Monicas häst och hon red Z. Var kul att se henne rida Z, han blev jätte mjuk och fin efter tag och han såg helt underbar ut! Red Märla på lektion för Lotta och hon var jätte jobbig i höger sidan så jag jobbade mycket med det hela lektionen, hon var lite dryg men blev finare på slutet! En av våra instruktörer, Ida, red Dino för jag hann inte med honom och han hade varit jätte fin!
Dino i sommarhagen -09

Dino första tävlingen


Lyckad hoppträning!

Kom hem för ett bra tag sen från en väldigt lyckad hoppträning! Började med att trava över cavaletti bommar. Efter bommarna skulle vi flytta ut hästarna till hörnet och efter det rida rakt fram och öka traven fast fortfarande sitta kvar i sadeln och inte lätta i handen så mycket. Alltså bibehålla den samlingen man fått i hörnet så man sedan kan bara öka steglängden. Dino lyssnade väldigt bra och var fin! Efter det jobbade vi med galoppen, att länga och korta den, när vi kortade galoppen blev Dino lite sur och ville gärna sakta av, han behöver alltså stärkas i galoppen för att orka korta den och inte bli förbannad när jag ber honom om det. Efter det började vi hoppa och Dino gjorde först en bak ut spark, och efter det en kaprioll, haha jag skämtar inte, jag flög flera meter i luften! Fast jag sat faktiskt kvar haha! Vi hoppade fram på lite enklare hinder. Sen hoppade vi bana och han var helt himmelsk! Även fast han var stark och pigg så kunde jag rida fram till hindren och han hoppade fantastiskt!
Idag fick jag åka hem med en riktig självförtroendeboost! Så härligt! Dino är min kung!!!
Lisa och Märla var med också och dom var jätteduktiga!
Dino när jag ridit i sommarhagen sep -10

Alldeles för dålig uppdatering...

Men nu är jag tillbaks igen!
Red fina Dino igår och han var bara helt underbar! Först när jag började var han överpigg och jag fick nästan inte stopp på honom när jag började galoppera! Haha, sötnosen! Men iaf när jag galopperat så började jag arbeta med skritten först med serpentinbågar. När han hade tillräckligt mjuk började jag trava och gjorde lite halter. När han var tillräckligt lydig så galopperade jag lite mer. Efter den galoppen jobbade jag med serpentin bågar och ca 6 skrittsteg på medellinjen. Han var SUPERFIN!!! Det är så himla kul att rida honom när han är såhär fin! Hoppas att han behåller sitt lugn på hoppträningen idag!
Dino och jag april -10

Ponnygalopp


Nanook

Blev bara Nanook riden idag på dressyrlektion och han var jättefin!
Red en hel timma och han var väldigt trött på slutet och började tjaffsa lite men i det stora hela var han riktigt fin.
Ska bli riktigt kul att fortsätta jobba med honom!

Fråga

Fick en fråga när nästa tävling är!
Har tyvärr inte anmält till någon än men jag håller på att kolla in tävlingar och planerar.
Dino efter vinst LB och MHPC april -10!

Stooor skillnad!

Red Nanook idag igen och det var en väldigt stor skillnad! Började med att byta träns så han fick en remont nosgrimma. Han var mycket stadigare idag och jag red mycket serpentiner och gjorde mycket mjukgörande. Han var väldigt fin! När jag fattade galopp bockade han inte alls så jag var väldigt nöjd. Ska bli kul att fortsätta jobba med honom. Sen var det Dinos tur och jag arbetade honom lång och låg och han var jättefin! Han är så himla underbar att rida! Sen åkte jag med när Lisa tränade Märla!
Jag och Dino i Heby feb -10

Merlot 2008


Nytt projekt!

Red idag Nanook som jag ska rida lite då han har blivit lite dum och fatta galopp på. Jobbade bara med skritt och trav idag för han var så himla hård i munnen så försökte bara mjuka upp honom. När han hade mjuknat i skritten travade jag lite också men han blev ganska fort trött då han inte har blivit arbetad så på länge, men han blev mycket bättre. Förhoppningsvis så kommer han vara mycket bättre imorgon.
Red sedan Dino och arbetade honom mer än igår, jobbade bara med att få honom lång och låg så han börjar jobba mer med ryggen. Han blev riktigt fin på slutet.
Tyvärr försöker han dra tygeln ur handen på mig ett antal gånger. Hoppade bana sommarn -10, då han precis hade kommit.

Jag och världens bästa vän!


Hårdkörning!

Idag har jag hunnit med alla 3! Tycker jag är mycket duktigt.
Började med Märla och arbetade med skänkelvikningar i traven. Hon har en tendens att sluta lyssna när man flyttat henne ett tag så det gäller att hela tiden påminna henne på yttertygeln att hon måste lugna sig och lyssna på mig. Efter det arbetade jag med galoppen och jobbade först med fyrkant och volt mycket enkelt. När jag galopperat ett tag så provade jag att göra ett par galoppbyten. Tanken var att hon skulle vara kvar i sin fina form medans hon bytte och inte dra upp huvudet. Även fast hon tyckte det var väldigt jobbigt och svårt så jobbade hon ändå på väldigt bra. Är jätte nöjd med henne även fast hon var finare i torsdags och lördags men hon är fortfarande väldigt fin!
Sedan var det Zetras tur och han var spänd och som en stenvägg i munnen. Försökte få honom att slappna av men det gick inte alls. Det kan ju inte alltid gå bra... Men jag galopperade av honom lite så han inte ska vara så fruktansvärt pigg!
Efter det var det Dinos tur och han var väldigt tur, busen! Han sparkade bakut i fattningarna men han var ändå ganska fin även fast han blir lite jobbig när han blir så pigg och busig. Blev en lugn tur på honom.
Jag hjärta Dino

Nervös?

Jag på seger intervju 2005 efter vinst Svenskt Ponnygalopp Derby

Fina hästar!

Red först Dino och han var fin. Han är lite stel just nu men på slutet var han faktiskt riktigt fin! Har inte så mycket mer att tillägga!
Sen red jag Z och han var först i början jättejobbig men mamma hjälpte mig och jag red fick rida på en ått volt. Först jobbade jag bara på med skritten och sen när han var tillräckligt avslappnad fick jag börja trava och så fortsatte vi så. Sen hoppade jag lite studs med honom för att stärka honom då han är så svag. Han var riktigt fin när han började slappna av, älsklingen! Lisa red Märla.

Tävlingssugen...


Underbar dag!

Red först Märla och hon var så himla fin! Jobbade mycket som jag gjorde på lektionen i torsdags och la på förvänd galopp på det. Hon är ganska svag i galoppen och då rider jag mycket förvänd galopp så att hon ska stärka sig. Hon var väldigt fin och mjuk i båda sidorna, hon är verkligen fantastisk att sitta på när hon är så! Hon försökte inte säga emot någon gång så det var skönt!
Dino red jag ett lugnt pass på och han var fin och glad, min lilla buse! Medans jag skrittade av honom så hjälpte jag Emelie när hon red sin ponny, Fashion som jag brukar rida. Det gick jättebra och dom skötte sig!
Jag och Märla på dressyrträning!

Merlot


Lord Dino


Rask promenad!

Idag gick jag en rask promenad med Märla på 20 minuter då jag kan tänka mig att hon har träningsvärk sen igår. Men imorgon blir det ett riktigt dressyrpass igen!
Sen red jag Emelies ponny Fashion också och hon hade lite mindre tålamod idag men hon var fortfarande jättefin och hon är toppenrolig ponny att rida!
Sen pysslade jag om mina älsklingar!
Btw, vill ni att jag ska göra en film där jag visar stallet?
Märla och jag efter vinst i en LC 2009 på hemmaplan!

Mina inköp!

Idag var jag och mamma på Lyckås och jag handlade faktiskt en sak, och mamma handlade en sak.
Jag köpte själv ett par animo ridbyxor på 50 % rea, toppen tillfälle! Så alla som bor i närheten av Lyckås, åk dit på deras rea, de har massor med bra! Även täcken!
Mamma köpte ett Bucas Celtic Stable Medium till Z fast utan hals. Det kommer bli ett perfekt transport täcke.
Och sen köpte vi även ett par Eskadron boots som Z ska ha i transporten tillsammans med back on track.

Dressyrponny!

Red dressyrlektion på Merlot för Lotta idag, en av våra ridlärare. La mycket tid på att hon skulle bli mjuk och och inte lång och låg i formen utan att hon skulle vara högre men fortfarande böja sig. Från början var hon väldigt stel och stark i munnen men efter ett tag blev hon superfin! Blev verkligen nöjd med henne och den här känslan har jag letat efter länge! Dino vilade idag och Zetra gick på lektion.
Märla på dressyrtävling april -10

Önskelista!

Jag vill så gärna ha ett horsewear skritt täcke! Har ett sånt vanligt täcke och jag älskar det, har ett till båda Dino och Z. Du kan köpa det på Strömsbergs Gård.
Toppenkvalitet och jättemysigt!

Alla har dåliga dagar!

Ja, idag var min! Först red jag Zetra och han var stark och stel. Så det blev ett väldigt jobbigt ridpass men på slut fick jag honom att bli lite mjukare iaf.
Efter det red jag Dino och han var även han stel. Men red väldigt mycket mjukgörande och han blev bättre på slutet!
Min fina Dino!

Önskelista!

Animo ridbyxor! Deras saker är så snygga! Har deras kavaj plus två vita ridbyxor och dom är oslagbara i kvalitet och bekvämlighet. Härnäst står ett par Animo ridbyxor på min önskelista!

Pigg ponny!

Idag fick Dino springa lös i ridhuset och han var pigg och busig! Eftersom han ska arbetas i ridhuset i morgon och på torsdag så kände jag att han behövde göra något annat idag så han fick springa lös. Han var lite busig och verkade nöjd!
Efter det så red jag min grannes ponny som jag ska rida en gång i veckan. Det är en jättefin d-ponny och det gick toppen. Hon är så positiv och härlig så det är alltid lika kul att rida henne! Arbetade väldigt mycket mjukgörande med volter och böjda spår.
Jag och Top Fashion

Tävlingssugen!

Ja! Gud vad jag är tävlingssugen!
Iallafall så har det gått några dagar sen sist, har varit sena kvällar! Men iaf när jag kom hem i söndags red jag Z direkt och hade en styrkeövning med studs, bom, bom, bom, bom, oxer. Var jättebra träning för honom då han behöver stärkas. Något jag även märker på honom är att han drar sig extremt mycket till höger när han hoppar så jag ska fråga Helena hur man lättast tränar bort det.
Idag så red jag först Dino i ridhuset och han hade inte gått på två dagar så han var skapligt pigg men jag försökte bara fokusera på att få honom att arbeta och han var fruktansvärt fin! Arbetade med serpentinbågar och förvänd galopp och det märks att han är lite svag när jag håller på med den förvända galoppen då han gärna galopperar iväg eller saktar av. Men jag ska jobba mer med den då den stärker väldigt mycket. Mamma kom in och longerade en liten b-ponny och då blev han självklart ofokuserad då han tyckte den lilla ponnyn var så söt men jag fick honom att lyssna på mig till slut!
Sen på kvällen var det Merlots tur. Hon var faktiskt rätt så jobbig idag. Fick inte galoppen att fungera för fem öre från början och han var väldigt stel och stark så jag satt mest på ått volter och försökte böja henne och mjuka upp henne i skritt och trav. Även fast hon var så jobbig idag så tyckte jag ändå att hon lossnade på slutet! Hon var svårast i vänster galopp.
Dino och jag på Runsten 2009, LA

RSS 2.0