Stoooor häst!

Jag är hos min kompis Emelie i eskilstuna nu och idag red vi!
Jag red Emelies systers Linas häst Candius eller Kudden som han kallas och han är hela 175 cm hög!
Aldrig suttit på något så högt faktiskt men han var fruktansvärt snäll! Vi red ut och det var jättemysigt!
Hästarna var ganska taggade men det är ju kallt nu så det var inte så konstigt.

Lina och Kudden!

Hissar...

...dyon! Deras produkter är grymt snygga, bra kvalitet och värt sitt pris!
Jag har ett dyon working collection träns till Z och är verkligen jätte nöjd med mitt!
Skulle vilja ha mer produkter men har inte hur mycket pengar som helst!

Det visste du inte...

...att jag hoppade fel hinder i båda klasserna på min första hopptävling!
...att jag började tävla Servus för 10 år sedan och slutade för 6 år sedan.
...att Zetra ofta går lektion, han är en ridskolehäst, vissa vet kanske detta.
...att det inte var meningen att Dino skulle bli min, men jag red honom hemma på en hopplektion och då gillade jag honom så mycket så då började hans utbildning för 4 år sedan, då skenade han runt en bana på 40 cm, lite resultat har det iaf blivit.
...att jag är vädigt dålig på att smörja mina saker (måste bli bättre, haha!!)
...att vi har Servus pappa Konsum hemma på våran gård, de som känner till Blåkulla lär veta detta!
...att jag var en väldigt dålig förlorare när jag var liten, nu tar jag faktiskt motgång riktigt bra.
...att jag och Servus kommit tvåa i en lokal dressyrtävling mot b-ponnyer.
Kommer inte på mer just nu men lite har ni nog fått veta!
Jag och Servus för måååånga år sen!

Önskelista!

På min önskelista står just nu ett par Veredus Carbon Gel benskydd.

De här framskydden kommer från Rytteriet och kostar 1 295 :-
Vill självklart ha bakskydden också men då ett par Veredus young jump då Z bara är 7 år får han inte hoppa med teknik skydd.

Dagens ridpass!

Idag kom en ID kontrollant och fixade så Z ska kunna tävla i Sverige snart, han har ju bara sitt holländska pass och vi måste ha honom svensk registrerad. Efter det red jag Z med Emma och Sara från Gotland. Emma har bloggen Emmamalia och Sara har bloggen Gotlandsryttaren. Sara red en fjording och Emma fick rida Dino. Dino var väldigt pigg men Emma är väldigt duktig och det toppen bra. Dino fick godkänt så det var ju tur det!
På kvällen red jag Märla och jag trodde att hon skulle vara ganska jobbig, men gud så fin hon var!!! Hon har inte varit så här fin på riktigt länge. Idag så släppte allting, jobbade mycket med volter och skänkelvikning, för att få henne mjuk. Hon är mycket svårare i höger varvet men på slutet var hon precis liksidig och det kändes så himla skönt att jag verkligen fick igenom henne idag!
Fina Märla!

Tidningen ridsport

Jeroen Dubbeldam har ridit Z´s pappa Ovidius! Häftigt!
En artikel från tidningenridsport.se

Hoppträning

Idag var det hoppträning med Dino och han var riktigt fin! Lite för pigg egentligen men han lyssnade ändå bra på mina förhållningar. Var lite jobbig och sparkade bak ut ibland men söt är han iaf. Lägger in en film så får ni se. Första övningen med en massa svängar var jätte svår! Det krävde verkligen att man hade hästen mellan hand och skänkel och jag och Dino hade lite svårt med den övningen men vi fixade den till slut!
FILM KOMMER!

Bett

Berättade ju i lördags att jag hade ridit på ett bett som jag fått av min tränare, Helena. Bettet gör att de blir mycket mjukare att rida på marken och det blev han helt klart! Förvånad att det funkade så bra faktiskt. Har tyvärr inte den minsta aning om vad bettet kan heta men det funkade i alla fall väldigt bra!

Pay and jump

Idag var jag och Zetra på pay and jump på Runsten.
90 cm:
Fick en jättefin rytm och han hoppade jättebra. Mellan näst sista och sista drog han iväg alldeles för mycket så det var lite tråkigt att avsluta banan så. Missade tyvärr hinder nr 6 men det gjorde ingenting för han var så fin iallafall.
1 m:
Egentligen en sämre runda, rev tvåan men fick en jättebra känsla mellan näst sista och sista hindret där jag kunde rida fram till hindret och jag behövde inte ta i honom.

Pay and jump imorgon

Har ridit båda Märla och Z idag. Märla var verkligen hur fin som helst! Red barbacka då hennes sadel som hon haft inte passar. Jobbade mycket med serpentinbågar för att se till att hon är mjuk. Fick en riktigt bra känsla.
Red sedan Z och han var helt underbar! Hade ett bett som jag lånat från Helena som ska göra att de blir väldigt mjuka i munnen. Det funkade verkligen super på Z och jag jobbade väldigt mycket mjukgörande.
Imorgon ska jag hoppa en pay and jump på Runsten 90 cm och 1 m och då ska jag ha mitt nya RG schabrak!


Morgonhoppning

Imorse hoppade jag Z då det inte blev någon hoppning i tisdags. Hoppade ett kryss och en oxer och de stod på diagonalen, så jag bara rullade på och hoppade runt lite på dom. Om han blev stark fick jag göra en volt innan hindret. Mamma hjälpte mig och det gick så himla bra! Provade ett nytt bett också, kommer inte ihåg vad det heter bara. Jag hoppade inte så många språng, efter jag hoppat klart fick jag rida igenom honom i traven, se till att han slappnade av och att han lyssnade på mig och att han inte bara sprang iväg. Han var väldigt fin!
Han kanske kan bli lika duktig som pappa sin? (Z´s pappa Ovidius på bild)

Lord Dino



Dagens ridpass!

Red Zetra idag och igår! Han har verkligen blivit toppenfin och det mesta börjar falla på plats. Visst finns det enormt mycket att jobba med men han kan numera gå i form i alla gångarter och tro det eller ej, men han kan faktiskt korta sig lite granna! Det är en stor förbättring kan man ju säga.
Igår red jag lektion för Monica och det var jättebra eftersom hon rider honom minst en gång i veckan så jag fick jätte mycket bra tips. Ska rida honom imorgon igen (såg nu att det visst blir idag men jaja :).
Dino har fått lite vila då han har varit lite hostig, han brukar bli det den här tiden på året. Imorgon ska Emma skritta honom medans jag rider Z. Idag hjälpte Lisa mig som jobbar hos oss och red Merlot, Märla tyckte det var jätte jobbigt men Lisa fick igenom henne bra. Imorgon ska lilla Lisa rida henne.

Zetra


Minou


Servus

Kunde inte annat än vara lycklig på denna ponnyn! Det är han som gjort mig till den jag är idag!

Mål 2011

Mål med Dino
Eftersom att förra året var ett riktigt skit år för vår del så måste vi nu kvala om till MSV B, så det är ett av målen och det stora drömmålet är väl att vi ska kvala och starta en MSV A.
aaa
Min fina favorit ponny!
Mål med Zetra
Få honom starkare och komma igång med tävlandet. Starta med 90 cm-1 m, drömmålet är väl att starta 120 innan året slut.

Big Z

Dagens ridpass filmat!

Red Z idag och jobbade väldigt mycket med galoppen. Blev jätte förvånad för han var jättemjuk och fin idag och jag tyckte att han lyssnade riktigt bra på mig. Det finns självklart väldigt mycket som kan bli bättre men på den utbildningspunkten som han är just nu så är jag väldigt nöjd med passet, han gick form i alla gångarter och lyssnade så fort jag bad honom och stanna. Det jag också märker är att han är mycket svagare i vänster. Emma red Dino samtidigt och fick hjälpa mig att filma.
Sen red jag Merlot barbacka och hon var väldigt pigg men fin.

Dagens ridpass!

Red Z idag och tog fram lite hinder, dock väldigt låga. Hade ställt upp lite hinder så jag skulle få träna på att svänga. Han hade inte gått igår så han var väldigt pigg men han gjorde det hela bra, fick göra lite halter och så ibland för att få honom uppmärksam på mig, han blir väldigt lätt stark och slutar lyssna på mig så jag behöver påminna honom om att det är jag som bestämmer. Det som är svårt är att han är ganska svag och har bara en galopp och går inte riktigt att korta. Så imorgon ska jag jobba mycket med galoppen.
Emma red Dino då hon har ridit honom när jag varit borta så hon fick rida honom idag med, det gick jättebra och hon fick hoppa lite också!
Z i hagen, december 2010

RSS 2.0