Dressyrtävling?

Jajjemensan, jag har anmält mig till en dressyrtävling på hemmaplan.
Både Märla och Dino är anmälda så vi får se hur de sköter sig nästa vecka, för den 18 april är tävlingen. LC2 har jag anmält mig till, haha det får allt räcka.
Red delar av programmet på Pärlan i måndags och hon var hur fin som helst!
Jag och Merlot på vår första och hittils enda dressyrtävling!

Tävling igår.

Igår var det tävling på min underbara Lord Dino!
LB förklass: 0-0 9:a, tog det lugnt i omhoppningen, han var totalt underbar! Verkligen jätte fin rytm, skönt eftersom det inte gick så bra i Heby i sista klassen.
LB laget: 0 fel, Han var totalt underbar, finaste älskade ponnyn! Tyvärr gick det inge vidare för resten i laget men Dino, han var helt underbar, jag bara älskar ponnyn!
Min fina Lord Dino!

Stan på dagen, uteritt på kvällen.

Japp, var i stan på dagen så när jag kom hem var ridhuset upptaget. Fick rida på vägen, går inte att rida i skogen just nu. Märla var fin och det blev en väldigt lugn tur. Dino gick lektion.
Imorgon blir det att trimma Dino inför tävling och knoppa och tvätta. Märla kanske ska hoppas.
Häftig bild på vår transport tagen från Märlas rygg.

IM ALIVE!

Haha ja, man kan nästan tro att jag dött, men Agnes, Ill do it for you, haha ;D!
Veckan har gått bra, ponnysarna är hur fina som helst! Imorgon ska ni få ett långt fint inlägg!
Mycket bättre uppdatering från och med idag!
felvänd bild, men vafan jag i ridutrustning iaf, het som ingen annan ;)

Minou <3

Minou <3
Minou, mitt hjärta <3!
+1992 *24/4-2006
e. Bostorp Bravad RW
u. Miss Malou
ue. Chivas Regal RW

Min första ponny som jag började förstå hur roligt det var med hoppning. När hon kom till ridskolan så ville jag inte riktigt prova henne för hon var ganska pigg och svår och tyckte väl inte särskilt mycket om henne, men så en dag fick jag iallafall prova att rida henne och när jag satte mig på ponnyn blev jag kär, helt kär! Sen köpte vi henne, vi lånade henne bara från början och jag började tävla på henne, skulle rida div. 2 finalen 2004 tror jag det var och det skulle bli min hittills största tävling med henne och min debut LB, men vi hade missat vaccinationen med en dag och sen tog det ju ett tag innan jag fick tävla igen och under den tiden så började vi märka mer och mer att hon var väldigt spänd och, så vi lät en massör gå igenom och hon var väldigt spänd men vi ville ändå åka till veterinären för att kolla att det inte var något i benen, och hon hade allt hon kunde ha i frambenen, hovbens rotation, hovleds inflamation,kotledsinflamation knäledsinflamation. Tänk att den ponnyn hoppade med allt det där? Det ända man märkte var att hon var lite spänd! Helt otroligt! Sen hade vi märkt på henne att hon hade jobbigt med andningen och hon lät väldigt mycket så vi åkte till Solvalla och kollade luftrören och hon hade trånga luftrör, det gick inte att göra så mycket åt. Men bra blev hon tillslut och vi satte mycket försiktigt igång henne och tillslut fick jag börja tävla igen och det gick mycket bra den här gången med, jag fick massor av placering och hoppade upp till LB med henne, fick placering i min debut regional LB. Jag var överlycklig över denna lilla ponny! Sen kom vintern och vi tog de lite lugnare och sen tänkte vi debutera LA när det gått så bra hela hösten, men hon tvärstannade redan i LBn så jag ville inte ta in henne i LAn för hon stannade ju inte ens när hon hade ont sist. Så någonting var ju verkligen JÄTTE tokigt. Så vi åkte till veterinären dagen och vackra lilla Minou blev utdömd, hon var 3 gradigt halt, det var en ponny gjord för att tävla, jag led av att se henne ha ont. Och inte kunde hon få föl heller, då hennes trånga luftrör är ärftligt och hennes mamma hade det också, och det är inget man vill avla fram. Minous mamma dog efter två föl med sina trånga luftrör, därför ville man inte heller avla på henne, skulle ju bara varit synd om henne. Nu har det gått tre år men saknaden bli inte mindre, kommer aldrig bli mindre, den här ponnyn var mitt allt och jag kommer aldrig glömma henne och hennes personlighet. Hon var ju fånghäst så hon fick inte gå på gräs, men det löste hon genom att ställa sig på bakbenen och äta från träden, nej jag skämtar inte ponnyn åt från träden! Nej nu måste jag sluta innan tangentbordet måste in på lagning för att det är så blött.

Dålig uppdatering, sorry!

Men nu är jag tillbaks!
Igår red jag markarbete på Märla och hon var jätte fin, hade pelham på henne eftersom jag ville prova det då hon kan bli lite för framtung, det funkar jätte bra men ska skaffa ett par med kortare skänklar så det blir snällare, ska dock bara ha det när jag hoppar, vill sträva mot att kunna även hoppa på vanligt bra men nu känns det som att jag behöver något så att hon inte kan dra iväg med mig. Har haft pelham på henne förut men har inte tyckt att det funkat, men det kan alltid vara värt ett försök.
Idag red jag dressyr på Dino och han var toppen fin, var bara jag som red lite dåligt ibland. Men men han var fin iaf. Imorgon ska jag till Romme med klassen så då ska Annelie rida Merlot och Dino gå lektion.
Märla

Hoppträning

Dino var verkligen toppen på träningen idag, jag älskar ponnyn!
Först när vi red fram fick vi rida i en ordentlig galopp för att sen stanna, då skulle dom lyssna och inte springa flera meter innan de stannade. I början var Dino lite trög på att stanna men sen gick det bra. Sen hoppade vi omhoppnings svängar och han var döfin. Sen på slutet hoppade vi bana och den låg på 120, han var totally underbar! ÄLSKA PONNYN!
Märla gick lektion.
Lord Dino
Jag och Dino någon dag hemma.

Tävling igår

Tävling i Heby igår.
Merlot:
LB: 0-0 5:a
Hon var toppen fin, med på mina hjälper, i omhoppningen gasade jag väldigt mycket mot sista som var en kombination, men Märla tyckte bara det var kul och lyfte lite extra på benen.
LA: 5 fel
Hon var verkligen toppen fin, jag red jätte bra fram till sexan där jag red ut henne totalt och hon gjorde ett klokt beslut att stanna, hade hon hoppat hade hon krashat hindret totalt, sen tog jag om det och red bra emot det. Sen fick jag ett tidsfel.
Dino:
LB: 0-7 fel
Han var verkligen jätte fint men till första i omhoppningen kom han alldeles för nära så hade han hoppat hade vi krashat hela hindret så han var klok som stannade där. Men i övrigt var han toppen fin!
LA: Ute
Rev ett hinder men var jätte fin fram till sista hindret, då jag klantade mig totalt. Jag gjorde samma tabbe som i LB och det var samma hinder och då blev han jätte stressad så då stannade han igen. Tycker så synd om Dino när jag klantar mig så där, han är ju så himla fin, skrutten!
Älskar mina underbara ponnyer, tack för att ni finns, älsklingar! Synd att jag klantar till det ibland men nu blir det träna, träna, träna tills nästa tävling, jag ska komma ur min svacka snart!
Finaste Märla!
Merlot i Heby.

Dressyrlektion

Idag red jag dressyr för mamma på Dino, Petra red Märla. Dino var iaf hur fin som helst och vi jobbade med övergångar och han var hur fin som helst, ibland undrar jag hur jag rider? Men han var iaf hur fin som helst så jag är glad för det.
Imorgon ska båda trimmas lite lätt sen är det tävling i Heby på lördag LB-LA.
sdfhadfdfhaerhdfhrhdfjhatjfsgjuhkjgfdsaJHGJHS<<DFGA

Förvänd galopp

Idag red jag Märla ungefär en timme och tränade på förvänd galopp, självklart värmde jag upp först. Eftersom Märlas svaga sida är galoppen så brukar förvänd galopp vara bra för det stärker galoppen, iaf så var hon hur fin och duktig som helst. Först gjorde jag bågar på långsidan men sen kände jag att det var för enkelt för henne så jag fattade fel galopp och red ett helt varv på fyrkanten i båda varven i förvänd galopp och hon var jätte duktig, bytte galopp bara några gånger. Min mamma kom in i ridhuset och tittade på när jag red och jag hade inte förklarat vad jag gjorde för övning så hon skrek till mig att jag hade fattat fel galopp, ja sa Märla och bytte till rätt, haha buse ;)!
hsdhsdhs
Jag och Merlot på Gotland, efter målgång LA.
Ge mig förslag om vad ni vill läsa om!

Hoppträning

Först så red jag Merlot när jag kom hem från skolan och jag red delar av LC:1 programmet och det är helt klart vissa saker vi behöver öva lite mer på men över lag var hon toppen fin! Bland annat efter fri skritten när jag ska ta tyglarna åker huvudet upp så vi måste öva lite på det.
Sen hopptränade jag fina Dino! Han var helt underbar, jag red dock inte så bra i början men på slutet när jag skärpte mig var han helt lovely, han var så duktig när jag red dåligt också och räddade sig.
Blev ett kort inlägg, god natt!
kfhjfjkfhfdkfnfdmnchdnfjnndfkssjff c
Dino och jag Heby RF 14/2-10 Foto: Elin Pettersson

Super pigg!

Idag fick Merlot sin vilodag och Dino blev riden av hon som hjälper mig med honom. Jag var med i vår hoppgrupp på ridskolan med Darius, och ja jag vet att vi tävlade igår men det var markarbete i dag så det gjorde ingenting. Alltså gud vad fin han var! Han var så pigg och han kunde även jobba i form och samtidigt gå fram ordentligt, underbar liten söt ponny! Problemet är att han stannar, inte stannar på hinder utan han kan stanna var som helst och sedan vägra röra sig, dock aldrig gjort det med mig. Men det är kul när det funkar för en! Jag gillar den där ponnyn, han är go!
Imorgon är det Helena träning på Dino och Merlot ska gå lektion då jag inte hinner rida före eller efter träningen.
ygfdsxcvb
Sötnosen efter träningen :)
kdjlkdshglksaglksdn,ang,madn,mg
Tjejerna jag red med idag, härliga tjejer, fuxen har jag tävlat :)

Bilder från fodringen

ujyhtsgfgf
Eftersom att min hungriga tjej var så duktig idag fick hon stå och äta från höbalen medans jag lindade hennes ben med BoT! Nöjd Märla!
ytgfdygf
Nöjd Darius med hö i pannluggen, han är ett riktigt matmonster, haha så söt!

Klubbtävling!

Idag var det klubbtävling och först tävlade jag mammas ridskoleponny som heter Darius, connemara, som ingen gillar för att han kan stanna och sen vägra röra på sig igen, men jag gillar honom!
Vi hoppade 70 cm och han var toppen, nolla i grunden, sen blev han jätte trött i omhoppningen för det var en jätte lång bana så ett pet och ett stopp för att jag svängde lite för mycket och sen var han jätte trött också. Men han var jätte duktig och tillsammans visade vi att han visst kan!
Sen hoppade jag 90 och 100 cm på Merlot och hon var helt toppen, vann 90 cm, sen var vi ensamma på 100 cm men där var jag iaf nolla, bästa bästa ponny!
Dino har tappsko men han ska skos imorgon och sen ska han träna på tisdag, på lördag är det tävling i Heby! Längtar!
vbcx
Darius när vi var och tittade på honom på Gotland!

Servus <3

sgfnjhmnb
Jag och Servus Klubbmästare 2002 (samma år som Merlot föddes, 8 år sen!)
1990
e. Konsum
u. Paletti
ue. Feather of Marshwood

Servus är mitt allt! Det var han allt började på, tävlingskarriären år 2001. Mamma ville från början att jag skulle börja tävla vår shettis Mimmi, men jag tyckte Mimmi sprang för sakta haha, jag visste redan vad jag ville! De tre första loppen kom jag trea i, men jag var lycklig iallafall, motståndet var det ju direkt inget fel på, Frej vann och Fyffelin tvåa och så jag och Servus trea. De andra var så rutinerade så jag var jätte gld över att komma trea! Sen fjärde loppet satt fullträffen och jag och Servus vann Cats Cup, jag var så lycklig så jag gick runt med bucklan resten av dagen, haha! Sen 2002, skaffade jag mig mer och mer rutin, Servus hade redan två SM silver med en av våra riskole elever. Tyvärr missade Servus SM på grund av problem vid sadelgjorden.När jag var på ridläger på sommaren fick vi höra att man kunde åka ner till Jägersro i Skåne och rida ponnygalopp derbyt så vi tänkte att vi skulle försöka, bara för skojjs skull. Och jag och Servus vann Svenskt Ponnygalop Derby 2002, jag var överlycklig! På hösten 2002 fick jag ett lyckligt besked, jag skulle få rida shettisgaloppen på globen med Servus, lyckan hos mig var total! Jag hade ju ridit showen en gång i Globen, men shettisgaloppen hade ju jag drömt om. 2003, hade jag och Servus tillsammans fått mycket rutin, jag började få bättre och bättre sits, vilket underlättar i galoppen. Samma år startade vi 16 lopp, vann 14 lopp, och kom tvåa i två. Jag vann även Svenska Mästerskapen 2003, Servus och jag låg sist i starten men vi bestämde oss tillsammans att vi skulle längst fram! 2003 vann jag även ett av loppen i Globen, och ja, det var jag som fuskade, haha, fast jag kan tala om att det inte vara meningen, det är trångt för shettisarna att galoppera i Globen och Servus vart trängd och sneddade istället. Den ritten finns med på Globens 10 års jubileums skiva, de kunde ju inte ta något annat lopp, haha! 2004 kom vi med till Nordiska Mästerskapen, men vi hade ett mellan år så jag tävlade för Norge istället, de behövde förstärkning. Servus hade druckit jätte dåligt och det drog ner 25 % på hans prestation, ändå kom den otroliga ponnyn trea! Den sista stora segern jag och Servus vann tillsammans var Svenskt Ponnygalopp Derby 2005, tredje gången med vinst i derby för oss! Det är en av våra största segrar. Globen 2005 var vårat absolut sista framträdande tillsammans, jag var så lycklig på hans rygg!

Vi har även pappa Konsum på gården, fast Konsum är självklart inte hingst längre!

Den här ponnyn har gett mig så mycket och det är verkligen min favorit, jag ger all min kärlek till honom. Han står kvar hemma på gården och går på ridskolan och jag pussar på honom ofta, jag skulle inte kunna klara mig utan honom, han är helt enkelt mitt allt! Ingen betyder mer för mig än Servus!
tdfiuytrfd
Jag och Servus i Globen, kommer inte ihåg vilket år.
gfdgfhdgsfhgf
Jag intervjuas efter vinst, Svenskt Ponnygalopp Derby 2002
ijkhglkjh
Servus och jag, vinst Svenskt Ponnygalopp Derby 2005

test...

Snodde ett test från bästa http://meliehoppman.blogg.se BÄSTA BLOGGEN <3!

VAD HAR DU FÖR... (HÄSTUTRUSTNING)

...hoppsadel: Hippo
...dressyrsadel: Ingen.
...aachenträns: 1 John Whitaker
...pullarträns: 1 Morris and nolan,
...remontträns: Treadstone
...hjälptyglar: Martingal
...framskydd: Veredus, John Whitaker
...bakskydd: Veredus, John Whitaker
...sadelgjord: Magplatta och vanlig gjord. 
...ridtäcke: Mitt nalle puh täcke och ett mias ;)
...täcke: Massor.
...pannband: Två Swarovski
...transportskydd: inge spec. märke
...bett: Tredelat sprenger på båda.
...luva: Anna Scarpati mm.
...tyglar: massa olika
...padd: fårskinn på dino märla har ingen padd
...stigbyglar: Sprenger


VAD HAR DU FÖR... (RYTTARUTRUSTNING)
...hjälm: John Whitaker.
...stövlar: Pioneer
...säkerhetsväst: Dan rider
...ridbyxor: Animor, mountain horse.
...ridtröja: olika
...ridstrumpor: Kingsland
...sporrar: Olika
...handskar: Ett par som jag köpte i Lofsdalen som är jätte varma och sköna :)!
...spö: massa olika
...ridjacka: Kingsland
...ridväst: Kingsland
...ridskor: Mountain horse
...chaps: Mountain horse
...stallmössa: från kask ;D

tsdfgytjutyghf
Jag och älskade Dino!

RSS 2.0